Weekly Recipes and Resources

Mediterraneum

Our Blog

A nagy tejhatározó

A nagy tejhatározó

Avagy nincs minőségi vörösbor minőségi sajt nélkül és nincs minőségi sajt minőségi tej hiányában. Tej és tej között igenis van különbség. Ezt mindannyian tudjuk, akik ízleltünk már különbözőeket. De mitől lesz az egyik finomabb, mint a másik, ha lényegében ugyanonnan...

A tökéletes Fociacca titka

A tökéletes Fociacca titka

Kevés összetevő és nagyon kevés munka. Ez a Fociacca. Nem hallottál még róla? Akkor itt az ideje, hogy közelebbről megismerkedj ezzel az ízletes, puha és nem túl zsiros olasz „lapos kenyérrel”, amely hazájában a gyerekek és anyukák egyik kedvenc harapnivalója, hiszen...

Mióta eszünk sajtot?

Mióta eszünk sajtot?

A válasz? Többezer éve. Hála a régészek áldásos munkájának ennél többet is tudunk a sajt világhódító útjáról.  Felfedezték ugyanis, hogy már i.e. 6000-ben is tehén és kecsketejből készítették a sajtot, és ezeket magas korsókban tárolták. Az i.e. 2000-es egyiptomi...

A sajt, ami Róma bukását is túlélte

A sajt, ami Róma bukását is túlélte

A Rómaiak a sajtgyártás tudományát – mint oly sok minden mást – a rájuk jellemző hatékonyságukkal gyorsan művészetté fejlesztették. A kezdetleges nomád sajtgyártás a birodalom nagyjai kezében elméleti és gyakorlati tudássá vált, és magas szintre jutott. A sajt...

A mozzarella sajtmesterség ősi története

A mozzarella sajtmesterség ősi története

A sajt , ami szinte egyidőben született Olaszországgal és ami nélkül nincs eredeti hamisítatatlan pizza sem. Ez a mozzarella. Világhódító útjára csak pár éve indult el, amióta az egészséges életmód és a mediterrán diéta részeként egyre többen megismerték. Pedig a...

Sült paradicsom

Sült paradicsom

Az egyszerű meleg vacsi, ami igazi olaszos életérzést hoz az otthonodba. Hozzávalók: mozarella egy csokor friss bazsalikom 2 kisebb fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma (ha lehet) házi paradicsomszósz olivaolaj só bors Elökészítési idő: 5 perc Sütési idő: 5 perc...

Fokhagymás sült paradicsom

Fokhagymás sült paradicsom

Az egyszerű meleg vacsi, ami igazi olaszos életérzést hoz az otthonodba. Hozzávalók: mozarella egy csokor friss bazsalikom 2 kisebb fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma (ha lehet) házi paradicsomszósz olivaolaj só bors Elökészítési idő: 5 perc Sütési idő: 5 perc...

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.